Selvopfattelse Rimelig, ansvarsfuld, “godt menneske”, pligttro og med høj etik og moral.

Hvis du relaterer dig til Type 1, vil det være vigtigt for dig at være ansvarsfuld, ordentlig og opføre dig korrekt. Du vil have en instinktiv god fornemmelse af, hvad der er vigtigt at gøre, og du vil have en tendens til at tage over og sikre, at tingene bliver gjort ordentligt.

Når du er i balance, vil netop det at være ansvarsfuld, ordentlig og korrekt være en inspirerende kvalitet. Dine omgivelser vil automatisk selv tage ved lære af den måde, hvorpå du fremstår som det gode eksempel. Når du ikke er i balance, vil du virke perfektionistisk, irettesættende og belærende. Det er der ikke noget inspirerende over, og hvis du ikke "får din vilje" eller hvis ikke "folk fatter pointen", vil du have en tendens til at blive spydig, sarkastisk og nedladende.

Som kollega vil du være hårdtarbejdende og ansvarsfuld med en tendens til at have svært ved at uddelegere. Du vil yde, før du nyder, og du vil være velforberedt og levere de ekstra timer, der nu måtte være nødvendigt, for at levere det rigtige resultat. Som kollega kan du i pressede situationer have en tendens til at ville have det på din måde, og fordi omgivelserne ikke forstår tingene lige så hurtigt som du gør, vil din lunte være forkortet og din tålmodighed være begrænset.

Som chef vil du overføre dine egne strenge krav til dig selv til dem omkring dig. Når du er presset vil det være næsten umuligt for omgivelserne at gøre det lige præcis, som du gerne vil have det, og du vil have svært ved præcis at beskrive, hvordan du gerne vil have det. Som chef kan du have en tendens til at se verden sort/hvid, og fordi du har "magten" som chef, vil du kunne tro, at andre må rette ind og yde det ekstra, der skal til for at lære "håndværket".

Klik på de forskellige typer og studér Enneagrammets 9 personlighedstyper nærmere.
Har du gennemført testen, har du fået en indikation af, hvilken type(r) der passer på dig. Klik på typenummeret i Enneagram figuren i højre margin og læs din typebeskrivelse godt igennem, før du vælger din type.
Er du i tvivl om, hvilken type du tilhører, så kan det hjælpe at studere dine vinger, pile og triader. Husk, du er et væsentligt mere nuanceret menneske end din type beskriver, men du besidder nogle adfærdsmæssige kendetegn, der relaterer sig til mindst en af de 9 definerede typer. Det er derfor vigtigt, at du kan se dig selv i den beskrivelse, der er på de pågældende typer. Se testen som en indikator, og ikke et svar, da din ’dagsform’ sagtens kan påvirke de svar, du giver.
Du kan kun være én type, så klik på det typenummer, du mener beskriver dig bedst Og ved testresultat, tænk på din personlighed, da du var 16-18 år

Er du i gang med at skrive din karriereprofil eller har du færdiggjort den, så har du også et login

E-mail adresse:
Password: