Selvopfattelse
Omsorgsfuld, betænksom, empatisk, “en god ven”, ansvarlig og engageret

Hvis du relaterer dig til Type 2, vil det være vigtigt for dig at være ansvarsfuld, skabe gode relationer og være noget godt for nogen. Du vil have veludviklet empati og dermed en god fornemmelse for, hvordan andre har det og hvis der er behov for det, vil du have tendens til at træde til og hjælpe.

Når du er i balance, vil netop det at være ansvarsfuld, relations-skabende og støttende blive betragtet som helhjertet og ægte omsorgsfuldhed. Når du ikke er i balance, vil du kunne kom til at virke omklamrende, higende og andre kan føle, at de er til for, at du kan udleve dit behov for at gøre noget godt for andre. Det er der ikke noget helhjertet eller omsorgsfuldt over, og hvis folk ikke vil ”have dig eller det du står for”, kan du have en tendens til at tage tingene meget personligt eller ligefrem blive godt ”gal i skralden”.

Som kollega vil du være hårdtarbejdende og ansvarsfuld med en tendens til at gå meget op i, hvad folk tænker om dig, og om omgivelserne lægger mærke til, hvor meget du egentlig påtager dig. Du vil yde, før du nyder, og du vil fokusere på det gode sociale arbejdsklima og gå op i, om vi er gode ved hinanden. Som kollega kan du i pressede situationer have en tendens til at tage kritik ekstra nært og nærmest tage kritik af en arbejdsopgave som personlig kritik. Du vil også have tendens til at etablere undergrupper eller kliker og dermed have allierede, der støtter din sag.

Som chef vil du skabe et rum af menneskelighed og favne medarbejdernes problemer og udfordringer. Når du er presset vil du stille krav til, at folk ”taler ordentligt til hinanden”, og du vil kunne skabe et A-hold og et B-hold for dem, der opfører sig ordentligt og dem, der ikke gør. Man kan derfor være inde i varmen eller ude i kulden som medarbejder. Som chef kan du have en tendens til at blive en hønemor eller løvefar, der inviterer medarbejderne hjem i dit private hjem for dermed at skabe en følelse af venskab eller social sammenhørighed.

Klik på de forskellige typer og studér Enneagrammets 9 personlighedstyper nærmere.
Har du gennemført testen, har du fået en indikation af, hvilken type(r) der passer på dig. Klik på typenummeret i Enneagram figuren i højre margin og læs din typebeskrivelse godt igennem, før du vælger din type.
Er du i tvivl om, hvilken type du tilhører, så kan det hjælpe at studere dine vinger, pile og triader. Husk, du er et væsentligt mere nuanceret menneske end din type beskriver, men du besidder nogle adfærdsmæssige kendetegn, der relaterer sig til mindst en af de 9 definerede typer. Det er derfor vigtigt, at du kan se dig selv i den beskrivelse, der er på de pågældende typer. Se testen som en indikator, og ikke et svar, da din ’dagsform’ sagtens kan påvirke de svar, du giver.
Du kan kun være én type, så klik på det typenummer, du mener beskriver dig bedst Og ved testresultat, tænk på din personlighed, da du var 16-18 år

Er du i gang med at skrive din karriereprofil eller har du færdiggjort den, så har du også et login

E-mail adresse:
Password: