Selvopfattelse
Stærk, selvsikker, idérig, handlingsorienteret, direkte og hårdnakket.

Hvis du relaterer dig til Type 8, vil det være vigtigt for dig at være i gang med noget, have kontrol over tingene og presse på for at få tingene gjort. Du vil have et drive for at vinde de kampe, du er med i og du vil gå forrest og bære folk gennem ild og vand, hvis det er nødvendigt.

Når du er i balance, vil netop det at være i gang, vinde kampe og presse dig selv og andre være energiskabende i dine omgivelser, og du vil modtage beundring for din passion og engagement. Når du ikke er i balance vil netop det at være i gang, vinde kampe og presse dig selv og andre virke brutalt og hjerteløst, og du vil ofte opleve, at mennesker er bange for dig og din frembrusende energi – som du selv kalder passion.

Som kollega vil du være energisk og opsøgende med en tendens til at presse dig selv og dine omgivelser unødigt. Når du presser dig selv, er der kun ON eller OFF, og for det meste i livet er du ON. Du kan sagtens nyde, før du yder, og du kan have en tendens til at tage fra i livets store buffet, fordi du føler, at du fortjener nydelse og glæde i dit liv. Som kollega kan du i pressende situationer tro, at andre er til for din skyld.

Som chef vil du som regel presse dine medarbejdere lige så hårdt, som du presser dig selv. Udtrykket ”Æd en tudekiks og tag fat - eller skrid” er formodentligt opfundet af en 8’er. Når du er presset, forventer du, at medarbejderne slider og når deres mål og deadlines. En aftale er en aftale, og hvis en aftale ikke overholdes, får det konsekvenser. Du forventer, at folk knokler og vinder deres kampe – fordi du selv gør. Du vil se det som helt naturligt, at du er chef.

Klik på de forskellige typer og studér Enneagrammets 9 personlighedstyper nærmere.
Image Map
Har du gennemført testen, har du fået en indikation af, hvilken type(r) der passer på dig. Klik på typenummeret i Enneagram figuren i højre margin og læs din typebeskrivelse godt igennem, før du vælger din type.
Er du i tvivl om, hvilken type du tilhører, så kan det hjælpe at studere dine vinger, pile og triader. Husk, du er et væsentligt mere nuanceret menneske end din type beskriver, men du besidder nogle adfærdsmæssige kendetegn, der relaterer sig til mindst en af de 9 definerede typer. Det er derfor vigtigt, at du kan se dig selv i den beskrivelse, der er på de pågældende typer. Se testen som en indikator, og ikke et svar, da din ’dagsform’ sagtens kan påvirke de svar, du giver.
Du kan kun være én type, så klik på det typenummer, du mener beskriver dig bedst Og ved testresultat, tænk på din personlighed, da du var 16-18 år

Er du i gang med at skrive din karriereprofil eller har du færdiggjort den, så har du også et login

E-mail adresse:
Password: